Wat voor zwembad kan ik plaatsen in mijn tuin?

Wil jij ook niets liever dan een eigen zwembad laten aanleggen? Voor veel Nederlanders is dit een ultieme droom. Je kunt namelijk  vooral in de zomer een echt vakantiegevoel rondom je woning en tuin creëren. Niets is toch fijner dan na een lange zomerdag een frisse duik in je eigen zwembad te kunnen nemen? Het laten plaatsen van een zwembad is overigens tegenwoordig ook zeer goed betaalbaar.

Waar komt het zwembad te liggen

Het is belangrijk om duidelijk te maken waar het zwembad precies moet komen te liggen. Moet er nog wat in de tuin gebeuren om de ruimte voor het zwembad te realiseren of is er voldoende ruimte? Het is verstandig om het zwembad in ieder geval niet rondom planten of bomen te plaatsen. Het gevaar is dan namelijk dat er een heleboel blaadjes in het zwembad terecht kunnen komen. Dit betekent dus nog meer onderhoud!

Een bouwkundig zwembad

Voor het plaatsen van een zwembad in de tuin is een bouwkundig zwembad er één van. Het bestaat onder andere uit beton wat in de tuin wordt gegoten. Een bouwkundig zwembad heeft als grootste voordeel dat het relatief snel aangelegd kan worden en ook behoorlijk voordelig in prijs. Daarnaast kun je ook nog eens gemakkelijk de vormgeving van het zwembad aanpassen.

Een monoblok zwembad

Naast het plaatsen van een bouwkundig zwembad is er ook de mogelijkheid om een monoblok zwembad te plaatsen. Dit is echter wat meer maatwerk dan een bouwkundig zwembad. Bij een monoblok zwembad wordt een kuip ontwikkeld van polyester of metaal. Dit wordt gedaan met meerdere lagen. Een monoblok zwembad staat voornamelijk bekend om zijn waterdichtheid en energiezuinigheid.

Meer mogelijkheden?

Wil je meer weten omtrent de mogelijkheden voor het aanbrengen van wellness gelegenheden rondom jouw woning? Neem contact op met een expert of verdiep je verder in een wellnessblog.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php