Welke graafmachine voor welke klus

Je bent waarschijnlijk niet geheel thuis in de graafmachines. Graafmachines kunnen voor veel verschillende klussen worden ingezet en er zijn veel verschillende soorten. Hieronder worden de meest voorkomende graafmachines en hun specialiteiten genoemd. Als je nog niet helemaal zeker weet welke machine je nodig hebt voor jouw klus, kun je graafmachines online vergelijken. Zo huur je nooit de verkeerde machine.

Klein maar fijn

Voor kleinere klusjes kun je het beste een kleinere graafmachine gebruiken. Deze machine is makkelijker en zuiniger in de omgang en daarom zeer geschikt voor huis-tuin-en-keukenklusjes. Deze machine is bijvoorbeeld erg geschikt voor het uitgraven van een tuin. Je kunt verschillende opzetstukken op dit apparaat bevestigen, waardoor hij multi-inzetbaar is. Deze variant is aanzienlijk minder sterk dan de andere twee, dus voor hele zware klussen is hij minder geschikt.  

 

Rupsje Nooitgenoeg  

De rupsgraafmachine is een grotere machine, die beter geschikt is voor grote klussen dan de minigraafmachine. De rups is uiterst geschikt voor zachtere ondergronden. De machine heeft rupsbanden waardoor er veel meer grip en kracht is op zachtere ondergronden. Machines met andere banden zouden hierop minder stabiel staan en de zware klus daarom minder goed voor elkaar kunnen krijgen. Als je een grote klus hebt op een onstabiele ondergrond, is de rupsgraafmachine de perfecte kandidaat voor je klus.

 

De bandengraafmachine

De bandengraafmachine steunt op vier banden. Hij wordt vooral gebruikt in klussen op harde gronden, omdat hij hier goede grip heeft. Je ziet deze machines daarom vooral in steden en op industrieterreinen. Ook kun je verschillende opzetstukken bevestigen, waardoor deze machine voor allerlei verschillende klussen gebruikt kunnen worden. Als je een grote klus hebt op een harde ondergrond, is dit de machine voor jou.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php