Werkkleding dragen in de bouw

In veel beroepen is het dragen van werkkleding belangrijk om verschillende redenen. Voor de een is het belangrijk voor de hygiene, denk hierbij aan de zorg. De ander doet het aan om juist vies te kunnen worden, denk aan schilderen en schoonmaak. Maar de belangrijkste groep is wel de bouw en industrie. Hierbij wordt er namelijk werkkleding gedragen uit noodzaak. In de bouw zijn er te veel gevaren om geen werkkleding te dragen. In dit artikel leggen we je er alles over uit.

Veiligheid voorop

In de bouw heb je te maken met grote risico’s. Er wordt gewerkt met zware materialen en gevaarlijke machines. Het is daarom van belang om kleding te dragen die je tegen deze risico’s beschermt. Naast dat het dragen de veiligheid bevordert, is het ook verplicht. Volgens de wet moeten mensen die in de bouw werken verplicht een veiligheidshelm op en zich beschermen tegen de gevaren op het terrein.

Wat moet je dragen?

Nu we het belang hebben besproken, is het goed om te weten wat je dan precies moet dragen. Zoals net al even kort gezegd, moet je hoe dan ook een veiligheidshelm op als je het bouwterrein betreedt. Daarnaast is het ook aan te raden om een stevige werkbroek aan te doen en het liefst werklaarzen met stalen neuzen. Wanneer je moet lassen of andere opdrachten uitvoert die schade aan je ogen of gezicht kunnen toebrengen, is het aan te raden een veiligheidsbril te dragen.

Het aanschaffen van werkkleding

Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat je werk voor de werkkleding zorgt. Toch kan het zo zijn dat je een eigen bedrijf hebt of als zzp-er klussen uitvoert. Voor het kopen van werkkleding kun je een kijkje nemen bij de webshop van Proforto. Zij verkopen verschillende kwalitatief goede merken, zoals Blaklader en Strovels.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php