Zadelkruk; de voordelen

Een zadelkruk heeft enkele specifieke kenmerken. Deze kenmerken vind je bij andere stoelen niet terug. Mede daardoor zijn de zadelkrukken bijzonder populair. Dat is met name het geval bij bepaalde beroepen. We hebben het daarbij over beroepen waarbij je veel zit werk moet verrichten. Om je een voorbeeld te geven: een receptionist zit veel op een dag, maar moet wellicht ook nog naar een andere tafel lopen waar de nietmachine staat of naar de printer lopen. In dergelijke gevallen biedt een zadelkruk uitkomst. Met een zadelkruk hoef je namelijk niet meer te lopen.

Zoals we al zeiden brengt een zadelkruk een aantal specifieke kenmerken met zich mee. Deze kenmerken uiten zich weer in zeldzame voordelen; deze voordelen worden hieronder besproken.

Gezonde houding

Enkele recente onderzoeken hebben schrikbarende uitkomsten aangetoond. Uit deze onderzoeken blijkt namelijk dat zitten erg slecht voor het menselijk lichaam is. Het schijnt zelfs zo te zijn dat mensen eerder overleden, als zij gedurende hun leven veel tijd zittend door hebben gebracht.

Bij een zadelkruk zit je ook, maar je hebt dan in ieder geval wel een gezonde houding. Dankzij het ergonomisch vormgegeven zitvlak heb je een prettige en comfortabele zitpositie. Deze zitpositie kan je lange tijd volhouden en heeft een minder negatieve impact op je lichaam.

Dankzij de zadelkrukken is de verwachting dat de eerder aangehaalde onderzoeken op termijn een ander beeld op gaan leveren. De zadelkrukken hebben een positieve invloed op de gezondheid van het menselijk lichaam. Wees verstandig en schaf ook aan een zadelkruk aan. Zadelkrukken hebben namelijk nog meer voordelen.

Flexibel

In de inleiding van dit artikel haalden we het werk van een receptionist al even aan. Een receptionist moet klanten ontvangen, moet administratieve werkzaamheden uitvoeren en moet telefoneren. De kans is aanwezig dat deze taken niet allemaal achter hetzelfde bureau uitgevoerd kunnen worden. In dat geval moet een receptionist dus elke keer opstaan, weer gaan zitten, weer opstaan en weer gaan zitten. Deze bewegingen zijn bijzonder slecht voor het menselijk lichaam.

Met een zadelkruk is dat gelukkig verleden tijd. Een zadelkruk heeft namelijk de beschikking over wieltjes, waardoor je jezelf makkelijk voort kan bewegen. Doordat je op het ergonomische zitvlak blijft zitten, blijf je de juiste houding houden. Je kan je dus op een flexibele manier bewegen, terwijl je ook nog een juiste zithouding hebt.

Overigens draagt een zadelkruk met rugleuning bij aan een nóg betere zithouding. Deze rugleuning biedt je rug namelijk nog meer ondersteuning, waardoor je minder rug- en nekklachten op zal lopen.

Financieel aantrekkelijk

Naast bovenstaande belangrijke voordelen biedt een zadelkruk nog een ander voordeel. Een zadelkruk kost relatief gezien namelijk niet al te veel geld. Op de website van betaalbaarshoppen.nl vinden we zadelkrukken terug van iets meer dan € 40,00. Dit is een schijntje, zeker als we kijken naar de voordelen die een zadelkruk met zich mee brengt.

Voor zo’n € 40,00 kan jij dus een fijne en gezonde zithouding creëren. Bovendien ben je tijdens je werk ongelooflijk flexibel; ook dat draagt bij aan een fijnere werkhouding.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php