Zo geef jij je woonruimte een industriële look

Klassiek, modern, basic, bohemian: wat woonstijlen betreft kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van voorbeelden. En iedereen heeft een persoonlijke smaak, dus we zullen in de toekomst vast nog kennis gaan maken met heel veel verschillende nieuwe stijlen. Maar als we kijken naar de trends van dit moment, is vooral de industriële look populair. Als we deze kort zouden moeten omschrijven, doet zowel het kleurgebruik als de toepassing van de meubelen ons denken aan een oude fabriek. Trefwoorden? Clean, ruig, sober en oude voorwerpen.

Sober, maar niet somber

Bij de industriële look draait het vooral om een sobere inrichting. Hiermee bedoelen we dat deze stijl meer is gericht op een inrichting met eenvoud en rustige kleuren. Vooral de kleur grijs en metaal- en houttinten komen vaak terug. Wil je wel graag meer kleur zien? Richt je dan op één of twee kleuren die je op verschillende manieren laat terugkomen in je interieur. Bijvoorbeeld in de kussens voor op de bank, of als de kleur van je boekenplanken. Maar dit alles is natuurlijk geen strenge regel. Wanneer jij het kleurgebruik alsnog te somber vindt, kan je de industriële look alsnog combineren met een andere stijl, zoals pop-art. In deze stijl geïnspireerd op de popcultuur van jaren vijftig en zestig worden felle kleuren en populaire iconen en producten uit die tijd gebruikt als print.

Vloer in betonlook

In een ruimte is een vloer een echte blikvanger. Ga maar eens na: wanneer je veel rommel op de vloer hebt liggen, oogt de ruimte ook een stuk minder verzorgd. Om in de lijn van de industriële look te blijven, is het ook hier belangrijk om een rustige tint aan te houden. Laat bijvoorbeeld een betonlook gietvloer aanbrengen. Zo lijkt het alsof de grond voorzien is van een laag grijs beton, terwijl het in werkelijkheid van epoxy is. Dit materiaal is vaak ook nog eens prima te combineren met een vloerverwarming, wat ook nog eens de nodige energie kan besparen omdat het genoeg warmte afgeeft. Een ander voordeel van deze gietvloer is dat het naadloos is. Dit betekent dat het bestaat uit een geheel en je geen groeven in de ondergrond ziet. Zo hoopt vuil zich niet op en houd je het eenvoudig schoon.

Eenvoudig combineren

Verder draait het bij deze industriële look nog om combineren op de juiste manier. Denk hierbij weer aan de inrichting van een oude fabriek. Kijk online of bij de tweedehands winkels of er lockers verkrijgbaar zijn die jij weer kunt gebruiken. Of wellicht spot je nog andere robuuste, onbewerkte meubelen die een aanwinst zijn voor jouw interieur. Kan je voor elke hoek iets geschikts vinden? Dan zijn planten ook nog een goede oplossing, zoals een grote cactus. En wil je die ene muur het liefst voorzien van een industriële print, maar heb je weinig zin om hier een groot project van te maken? Ga dan in de bouwmarkt op zoek naar een print met bakstenen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php