Zo houd jij ongedierte buiten de deur

Frisse lucht is gezond. Daarom is het verstandig om je huis zo veel mogelijk te laten luchten. Zeker tijdens de warme zomerdagen. Maar houd jij je ramen en deuren het liefst dicht om zo het ongedierte buiten te houden? Dat kunnen wij ons voorstellen, gezoem rond je hoofd terwijl je wilt genieten van je verdiende rust is natuurlijk ook niet ideaal. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren om het gevleugelde ongedierte buiten te houden.

Schrik insecten buiten af

Voordat de insecten al zoemend naar binnen vliegen in je woning, moeten ze vaak eerst langs te tuin, terras of balkon. Neem hier al de nodige maatregelen, zodat ze gelijk rechtsomkeert maken. Zet op je tuintafel een paar citronella kaarsen neer. Deze zijn vaak verkrijgbaar in tuincentra. Je herkent deze aan een grotere pot, de kaars zelf heeft een stevige lont. Door deze kaarsen een paar uur te laten branden, wordt de citroengeur verspreid. Dit helpt vooral om muggen buiten de deur te houden. Deze irritante ‘zoemers’ zijn namelijk op zoek naar bloed om te drinken en komen af op de geur van mensen. Door de kaarsen is de geur van citroen veel sterker dan de mensengeur. Je kunt ook insectenwerende planten in je tuin of vensterbank neerzetten om hetzelfde effect te bereiken. Ga in dat geval op zoek naar pepermunt-, lavendel- en eucalyptusplanten.

Hor voor je raam of deur

Zijn de muggen en andere insecten toch naar binnen gevlogen? Ren ze achterna met de vliegenmepper, of behandel de woonruimte met insectenspray. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Maak het jezelf gemakkelijk door een hor voor je raam of deur op te hangen. Het ‘gaas’ van de hor is zo fijn, dat insecten hier niet doorheen kunnen vliegen. Zo kan jij gerust een raam of deur openzetten om zo de frisse lucht in je woning te laten. Zie je het niet zitten om elke zomer weer opnieuw het gaas af te knippen in de juiste afmeting en het voor het raam te hangen? Ga dan op zoek naar een inzethor of een rolhor. Deze klik je eenvoudig in het raam of rol je zo uit, zonder veel moeite te hoeven doen.

 

Houd de woonruimte schoon

Insecten komen ook af op andere geurtjes die ze lekker vinden, zoals die van eten. Zorg daarom dat je na een maaltijd of na het snacken het gebruikte servies altijd zo snel mogelijk opruimt of afspoelt. Zo voorkom je ook dat fruitvliegjes bijvoorbeeld in je keuken eitjes gaan leggen omdat ze het daar wel prima vinden met al dat eten. Heb je net genoten van een ijsje? Gooi dan ook de verpakking zo snel mogelijk in de prullenbak.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php