Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen

Wanneer je ouder wordt, kan het lastig zijn om in je eigen huis te blijven wonen. Je kunt misschien steeds minder zelf en hebt hulp nodig met bijvoorbeeld het huishouden. Ook kan het zijn dat je nog wel graag zelfstandig wilt blijven wonen, maar dat je wel graag zorg en hulp in de buurt hebt. 55 plus woningen in Eindhoven bieden dan de oplossing. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden waarbij je zelf kunt kiezen hoeveel hulp je graag wilt.

Hulp dichtbij

Wanneer je nog wel graag volledig zelfstandig wilt wonen, maar dit niet meer lukt in je eigen huis, kun je kiezen voor huurappartementen ‘basis’. Dit zijn gelijkvloerse appartementen met brede doorgangen en een ruime doucheruimte. Hierdoor kun je met een rollator of rolstoel ook makkelijk door het huis bewegen. Bij deze appartementen is het mogelijk om thuiszorg te ontvangen. Zo kun je zelfstandig wonen, maar heb je toch alle nodige hulp wanneer je hier behoefte aan hebt.

 

Deelnemen aan leuke activiteiten

Wanneer je graag zelfstandig wilt wonen, maar net iets meer faciliteiten wilt kun je kiezen voor huurappartementen ‘extra’. Je kunt hierbij gebruikmaken van de gastvrije ontmoetingsruimte. Hier kun je andere mensen ontmoeten en deelnemen aan verschillende activiteiten. Wanneer je een probleem of vraag hebt, kun je terecht bij de huismeester. Net als bij de huurappartementen ‘basis’ is het mogelijk om thuiszorg te ontvangen en daarnaast kun je deelnemen aan de dagelijkse welzijnsronde wanneer je hier behoefte aan hebt.

 

Van alle gemakken voorzien

Met huurappartementen ‘compleet’ geniet je van alle gemakken om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Net als bij de huurappartementen ‘extra’ is er een ontmoetingsruimte en kun je meedoen aan verschillende activiteiten. Daarnaast zijn er extra faciliteiten zoals een kapper of een kleine winkel. Wanneer je kiest voor een huurappartement ‘compleet’ is er 24 uur per dag zorg beschikbaar. Ook zijn er mogelijkheden voor hulp in het huishouden en persoonlijke verzorging.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php