Zonwering uitkiezen: de toptrends voor 2019

Het zonnetje was ver te zoeken de afgelopen weken – jawel, het is hartje winter! Niet zo gek dus. Maar zeg eens eerlijk; kijk jij diep van binnen niet ook al reikhalzend uit naar de eerste lentezonnestralen van dit jaar? Begrijpen we! En bij een nieuw jaar en seizoen horen natuurlijk ook nieuwe interieurtrends! Zonwering mag hierin uiteraard niet ontbreken – want dit element kan je inrichting echt maken of breken. Ben jij benieuwd welke zonweringtrends dit nieuwe seizoen gaan domineren? Wij helpen je een handje!

 

Zonwering: functie telt

Het oog wil ook wat, natuurlijk, maar de functie die een object dient is minstens zo belangrijk. Form follows function heeft ook haar weerslag op zonwering, merken we dit jaar. Steeds meer woningbezitters kiezen voor buitenzonwering die niet alleen een lust voor het oog is, maar tevens een extra functie dient, namelijk: inbrekers buitenhouden! Gemaakt van robuuste materialen waar je niet zo gemakkelijk doorheen komt zorgt zonwering ervoor dat jij met een gerust gevoel je huisje achterlaat wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Wel zo fijn!

 

In de mix

Het good old gordijn is natuurlijk nooit echt weggeweest, maar we kunnen zeker wel spreken van een heuse opleving dit seizoen! Gordijnen zijn hip en mogen in geen enkel interieur ontbreken. Men kiest er dit seizoen voor om te mixen met verschillende stoffen en kleuren. Zo staat het bijvoorbeeld heel tof om een gordijn van een wat zwaardere stof als fluweel te mixen met een (semi) transparante vitrage die je woning juist een wat luchtigere sfeer geeft. We like!

 

Duurzaamheid ook hier van belang

Mode, eten, reizen: het zijn stuk voor stuk branches waar duurzaamheid de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden. We willen niet alleen spullen kopen die we mooi vinden, maar vinden het in toenemende mate van belang dat ook de mensen die deze spullen gemaakt hebben hiervoor een eerlijke prijs hebben ontvangen. Ook wanneer het gaat om zonwering, kiezen we het liefst vaker voor duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan stoffen die op een groene manier zijn geproduceerd zoals eco-katoen. Niet alleen mooi om te zien, maar ook de betekenis ervan.

 

Mede mogelijk gemaakt door: zonwering Nieuwegein

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php