Zo richt jij je terras praktisch en gezellig in

De zomer is aangebroken. Het terras is nu dan ook echt dé plek om te genieten van het lekkere zonnetje. Lekker chillen op de loungebank of heerlijk eten aan de buitentafel. Heb jij geen terras in je tuin, maar wil je er wel graag eentje? Het terras inrichten kan nogal een hele klus zijn. Je moet namelijk met verschillende dingen rekening houden zoals met de zon en de indeling. Wij geven je een aantal tips over hoe je je terras praktisch en gezellig kunt inrichten.

In de zon of in de schaduw?

Voordat je zomaar ergens een terras plaatst, moet je eerst goed kijken hoe de lichtinval in jouw tuin is. Heb je een tuin op het zuiden? Dan zit je de hele dag heerlijk in de zon. Bedenk van tevoren goed of je een tuin in de zon of in de schaduw wilt hebben. Een schaduwterras is perfect voor de hete zomers, maar een terras in de zon is ook prima te doen met een parasol. Let er wel op dat je in de schaduw niet alle terrasplanten kunt neerzetten. Je moet dan specifieke schaduwplanten aanschaffen.

Afbeeldingsresultaat voor Terras

Terras indelen

En dan komt het: je moet het terras gaan indelen. Je moet met een aantal dingen rekening houden. Hoeveel mensen gaan er van het terras gebruikmaken? Is er genoeg ruimte om iedereen een plekje te geven? Als je veel ruimte hebt, kun je gerust een eettafel en een paar ligstoelen op het terras plaatsen. Het is handig om een plattegrond van het terras te maken.

Ook moet je goed gaan nadenken over de soort bestrating. Wil je tegels of toch liever grind? Als je een loungebank of een grote eettafel op het terras wilt zetten, kun je beter kiezen voor tegels. In grind of ander materiaal kan het namelijk nogal wankel staan.

Hippe tuinmeubels

Wat is een terras zonder tuinmeubels? Leuke tuinmeubels kunnen dan ook zeker niet ontbreken op jouw hippe nieuwe terras. Je kunt kiezen voor een comfortabele loungebank, maar je kunt ook een mooie tuinset kopen. Als je je terras wilt gebruiken om lekker te zonnen, kun je het beste een paar ligstoelen neerzetten. Om het geheel echt af te maken, kun je wat leuke accessoires toevoegen. Denk aan mooie kussens met een printje of aan kaarsen op de buitentafel. Maar ook mag je de planten niet vergeten. Zet bijvoorbeeld een grote pot met mooie planten erin neer, of ga voor kleine potten met verschillende planten.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php