Hoeveel geld bespaar je met een traprenovatie?

Je hebt net een nieuwe keuken gekocht en nu lijkt de trap weer aan vervanging te zijn. Zo is er eigenlijk altijd wel wat om te vervangen en je werkt eigenlijk om deze kosten te kunnen dekken. Wie op budget is of onlangs een dure investering heeft moeten maken doet er slim aan om voor een traprenovatie te kiezen, waarmee je eenvoudig enkele duizenden euro’s kunt besparen. Wat is een traprenovatie precies en waarom is het zoveel goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe trap?

Traprenovatie in het kort

Het gros van de mensen heeft geen goed beeld van een traprenovatie. Deze optie begint in vergelijking met het kopen van een nieuwe trap steeds populairder te worden. Waarom? Omdat het een stuk voordeliger is en het resultaat meestal net zo goed. Bij de meeste verouderde trappen zie je dat er niks mis is met de constructie van de trap – en dus is er geen reden om voor een nieuwe trap te kiezen. Met een traprenovatie worden alle benodigde onderdelen vervangen, zodat je trap er weer uitziet als nieuw. Bovendien kun je voor andere kleuren kiezen of voor andere materialen. Zo kun je ervoor kiezen om het huidige ontwerp zo te houden als het is of voor een compleet andere look kiezen. Genoeg opties dus! 

Een stuk voordeliger

Zoals we al een paar keer benoemd hebben is een traprenovatie een stuk voordeliger dan een nieuwe trap aanschaffen. Waarom? Het antwoord is simpel. Het bouwen van de constructie van de trap kost vaak veel tijd, waardoor het bouwen van een nieuwe trap meer arbeidsuren in de beslag neemt. Vaak zie je dat een traprenovatie slechts een of twee dagen in beslag neemt, terwijl het installeren van een nieuwe trap minimaal een week duurt. Bovendien heb je meer materiaal nodig om een compleet nieuwe trap te bouwen in vergelijking met een traprenovatie. Zo kan de besparing op arbeidsuren en materiaal al gauw een paar honderd tot enkele duizenden euro’s schelen.  

Meerdere offertes aanvragen

Ook binnen de traprenovatie branche is veel competitie. Door bij verschillende bedrijven aan te kloppen, de showroom te bezoeken, het gesprek aan te gaan en uiteindelijk een offerte aan te vragen krijg je gegarandeerd de beste deal. Bovendien ben je een stuk goedkoper uit wanneer je voor een traprenovatie bedrijf in de buurt kiest. In dit geval bespaar je voorrijkosten. Daarbij moeten we wel vermelden dat de goedkoopste oplossing niet altijd de beste is. Informeer daarom ook bij vrienden en familie en vraag de traprenovatie bedrijf om referenties.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php