Kleuradvies voor je plafond

Of je je plafond nu zelf wilt schilderen of dat je dit uitbesteed aan een extern bedrijf, het is altijd handig goed te overwegen welke kleuren je hiervoor gaat gebruiken. Door je interieur te kleuren, breng je al gauw grote veranderingen teweeg. Zo kan de juiste kleur je kamer groter of kleiner doen lijken. Bovendien zijn de kleuren van je muren of je plafond sfeerbepalend. Hieronder geven we hierover enkele tips.

Functie van de ruimte

Voordat je begint met schilderen kun je jezelf het beste twee vragen voorleggen. Namelijk: wat is de functie van de kamer? En wie zal deze ruimte voornamelijk gebruiken? Voor een kinderkamer gelden andere regels dan voor een kantoorruimte of een hobbykamer. Ook is het belangrijk je plafondkleur aan te passen aan de decoratie in je woning.

Lichte kleuren

Als je muren vrij donker zijn, kun je het beste kiezen voor een lichte kleurtint voor je plafond. Hierdoor lijkt je kamer immers hoger dan het in werkelijkheid is. Een licht getint plafond heeft daarnaast een positieve en rustgevende uitwerking. Wanneer je al een aantal versieringen op je plafond hebt, kunnen lichte tinten ervoor zorgen dat ze levendiger worden en dat ze meer diepte krijgen.

Donkere kleuren

Een donkere kleur voor het plafond kun je uit proberen wanneer de muren van de ruimte neutraal en licht van kleur zijn. Het is wel urgent dat je plafond minimaal 2.40 meter hoog is, anders wordt de kamer gevoelsmatig te benauwd. Een donker gekleurd plafond kan boven alles uit springen, zonder dat dit een negatief effect heeft op de omvang. Voor een werkruimte kan een donkere kleur op het plafond extra diepte geven aan de aanwezige bureaus. En daarnaast zorgt het voor een betere lichtval op de bureaus.

Bonte kleuren

Met felle kleuren kun je ook experimenteren. Deze kun je het beste in een kinderkamer gebruiken. Naast de keuze voor de kleuren, kun je ook leuke figuurtjes aanbrengen of het plafond schilderen in meerdere kleuren. Vooral de kleuren blauw, roze en pasteltinten zijn erg in trek bij kinderen. Door lange kleurbanen van diverse kleuren in de lengte over het plafond te schilderen krijg je een ruimtelijk speels effect.

Andere manieren om meer kleur te creëren

Wanneer je het iets te gewaagd vindt om je plafond te schilderen, kun je ook op andere manieren meer kleur aan je interieur geven. Zo kun je je plafond mooi wit houden en experimenteren met stickers, figuren, posters of muurkleuren. Een muur is namelijk veel eenvoudiger te schilderen dan een plafond en je kunt hier tevens veel sfeer effecten mee creëren.
Het kan zijn dat je je plafond wilt schilderen omdat je net verhuisd bent naar een nieuwe locatie, maar het kan ook zo zijn dat je een bestaande kamer wilt kleuren waarvoor je je inboedel moet verplaatsen. In beide gevallen is het slim om een bedrijf in te huren die je hiermee kan helpen. Een voorbeeld hiervan is
Huisontruiming. Zij zijn gespecialiseerd in ontruimingen en werken door heel Nederland. Bovendien leveren ze eerst hun service en hoef je daarna pas te betalen, zodat je de zekerheid hebt dat ze een goede dienst leveren die in jouw straatje past.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php