Wat voor onderhoud komt er kijken bij kunstgras?

Vaak wordt er gezegd dat een gazon van kunstgras geen onderhoud nodig heeft, maar dit is niet helemaal waar. Dat er veel minder onderhoud bij komt kijken dan bij gras, is zeker waar. Maar helemaal géén onderhoud is toch niet zo. Maar wat voor onderhoud is er nu precies nodig om jarenlang van kunstgras te genieten?

Het schoonmaken van het kunstgras is erg belangrijk. Als er bijvoorbeeld van omringende bomen blaadjes of iets soortgelijks op het gazon valt is het namelijk mogelijk dat onkruid ontkiemt in het kunstgras. Daarom is het belangrijk dat u deze verwijderd, liefst met een harde bezem of een hark. Dit zorgt ervoor dat onder het kunstgras geen onkruid ontstaat en dus zorgt dat uw kunstgras langer mooi blijft.

Ook is het belangrijk dat u na het kunstgras kopen zorgt dat om de zoveel tijd even een keer de bezem door het kunstgras haalt. Dit zorgt ervoor dat de platgedrukte grassprietjes weer rechtop gaan staan en zorgt voor een mooi uiterlijk. Dit hoeft u maar een paar keer per jaar te doen en het liefst weer met een harde bezem. Zo zorgt u tijdens het verwijderen van de blaadjes en dergelijke indirect ook ervoor dat het kunstgras weer mooi overeind komt te staan.

Heeft u recent kunstgras laten leggen? Geen zorgen, u hoeft zich nog geen zorgen te maken. Maar als er al langer een gazon ligt is het wel belangrijk dat u na het kunstgras kopen weet dat het slim is om eens per jaar toch even het gras te borstelen met een bezem en waar nodig bij te werken. Zo blijft het gazon langer mooi, wat natuurlijk het gewenste resultaat is.

Dus, om lang te kunnen genieten van een mooi gazon is het erg belangrijk dat u weet dat het onderhoud niet stopt na het kunstgras kopen. Het is erg belangrijk om te zorgen dat uw kunstgras mooi blijft en het niet langzamerhand steeds minder mooi wordt. Het houdt dus, helaas, niet op bij het kunstgras laten leggen. Maar het is wel een stuk minder onderhoud dan bijvoorbeeld een natuurlijk gazon. Het is dus nog steeds zo dat het minder inspanning en tijd kost om een kunstgras gazon te hebben dan een natuurlijk gazon.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php