Waar je aan moet denken bij het kopen van een nieuw matras.

Aangezien we normaal gesproken per dag zo’n 6 tot 8 uur doorbrengen in ons bed, is het natuurlijk wel fijn als je daar dan ook lekker in ligt. Een goed bed/matras is daarom een vereiste voor een goede nachtrust. Bij matrasconcurrent kunnen wij je helpen bij het vinden van het matras dat geschikt is voor jou.

Er komt namelijk heel wat kijken bij het vinden van het juiste matras. Van belang zijn onder andere hoe je slaapt: lig je op je zij, op je rug of op je buik. Heb je misschien last van je rug of andere lichamelijke klachten waardoor je extra ondersteuning nodig hebt. Misschien heb je wel een allergie. Heb je het koud of warm in bed? En op wat voor soort bedbodem komt het matras te liggen. Zomaar een paar vragen die van groot belang zijn bij het kiezen van je nieuwe matras. Er zijn vele soorten matrassen, hieronder een korte omschrijving van de meest voorkomende matrassen.

Poleyther matras

Een goedkopere matrassoort, dit wordt vooral gebruikt voor kinderbedden en logeerbedden. Heeft niet zo’n goede ventilatie, niet zo comfortabel, vrij snel kuilvorming en ondersteunt het lichaam nauwelijks.

Pocketvering

Een pocketvering matras zijn bestaat uit aparte textielen zakjes verpakte metalen springveren, er zitten er soms wel honderden in een matras. Hoe meer veren verwerkt in een matras hoe meer comfort. Zowel aan de bovenkant en meestal ook aan de onderkant is het matras voorzien van een laag schuim (waardoor je het matras aan beide kanten kunt beslapen). Heerlijk toch!

Traagschuim

Traagschuim past zich aan aan de omgevingstemperatuur, het zet zich als het ware naar je lichaam. Hierdoor is dit matras geschikt voor mensen die veel op moeten liggen. Het nadeel van traagschuim is dat het niet zo goed ventileert en biedt het niet altijd de juiste ondersteuning.

Koudschuim

Een koudschuim matras is eigenlijk het meest voorkomende matras. Het kan goed gecombineerd worden met andere soorten materialen. Koudschuim zegt overigens niets over de temperatuur van het matras, maar is de manier waarop het wordt geproduceerd. Door de open celstructuur is een dergelijk matras zeer veerkrachtig en het ventileert zeer goed.

Naast bovengenoemd matrassen zijn er nog een aantal andere soorten en vaak ook combinaties van bovengenoemde matrassen. Bovendien verschillen de prijzen van de diverse aanbieders enorm en is het erg moeilijk om de goede keuze te maken.

Daarom is het verstandig om met al je wensen en eisen contact op te nemen met de adviseurs van Matrasconcurrent, dit kan zowel telefonisch als bij onze vestigingen in Rogat, Ommen of Slagharen, onze adviseurs zullen samen met jou gaan kijken welk matras het beste bij jou past, zodat je weer voor langere tijd kunt genieten van een goede nachtrust!!!

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php