De voordelen van lekdetectie

Een lekkage in huis kun je allemaal meemaken. Dat is vaak een vervelende situatie. Om de lekkage te verhelpen, is het ook vaak kostbaar wanneer je het niet goed aanpakt. Een lekkage kun je zien wanneer er vochtplekken op de muur of het behang komen. Zodra je dit ziet, is het zaak dit snel te verhelpen. Op een vochtige muur kunnen er schimmels ontstaan die vaak ziekteverwekkend zijn. Daarom moet dat zo snel mogelijk verholpen worden. Er kan ook een vochtplek op het plafond ontstaan. Wanneer daarboven de badkamer is gesitueerd, kun je ervan uitgaan dat de lekkage in de badkamer zit. Je zou eerst zelf kunnen proberen de lekkage in de badkamer op te lossen.

Een lekkage in huis zelf op te lossen
Zodra je vochtplekken op je plafond krijgt, met daarboven de badkamer, kun je de lekkage, die waarschijnlijk uit de badkamer komt, proberen op te lossen. Daarvoor moet je eerst de plaats zien te vinden waar de lekkage zit. Dat is tegenwoordig moeilijk te achterhalen, omdat de leidingen in de muur zijn weggewerkt. Wanneer je de badkamer inspecteert, zou je kunnen denken dat je de plaats van de lekkage gevonden hebt wanneer je een vochtplek op de muur ziet. In dat geval zou je een tegeltje weg kunnen hakken waar je denkt dat de lekkage vandaan komt. Wanneer je dat gedaan hebt en de leiding ziet, kom je er al snel achter dat daar de lekkage niet vandaan komt. In dat geval kun je nog een tegeltje weghakken en hopen dat je de lekkage gevonden zult hebben. Vaak kun je doorgaan met het weghakken van de tegeltjes, totdat je een groot gedeelte van de badkamer gesloopt hebt. Als je geluk hebt, kun je op deze manier de lekkage ontdekken. Toch is dat vaak niet het geval. Je kunt beter gebruik maken van lekdetectie.

De lekdetectiespecialist
Wanneer je een lekkage hebt en je weet niet precies waar dat zit, kun je beter een lekdetectiespecialist laten komen dan er zelf aan te beginnen. Je maakt vaak meer stuk en kosten dan nodig is. Een lekdetectiespecialist heeft vaak zeven dagen per week een 24 uurs dienst. Dat moet in principe ook wel. Wanneer je namelijk een lekkage midden in de nacht krijgt, zal dat ook snel verholpen moeten kunnen worden. Zodra je het gespecialiseerde bedrijf belt, zal het snel langs komen. Ze gebruiken om de lekkage op te sporen speciale apparatuur. Ze kunnen daarmee snel en precies de plaats van de lekkage bepalen. Wanneer ze bijvoorbeeld in de badkamer de plaats van de lekkage hebben gevonden, zullen ze maar een tegeltje weg hoeven te hakken om bij de lekkage uit te komen. Ze verhelpen snel de lekkage en maken het gat weer dicht en plaatsen er tenslotte een tegeltje op. Nadat de lekkage verholpen is, zie je niets meer van de lekkage. Omdat je er hoogstwaarschijnlijk voor verzekerd bent, zal de verzekeringsmaatschappij het bedrag gewoon aan het bedrijf betalen die de lekkage heeft verholpen.
Wanneer je een lekdetectiespecialist laat komen, wordt de lekkage snel verholpen en zijn de onkosten veel lager dan wanneer je er zelf aan begint.

 

Bron: atmyhome.nl

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php